Tidigare fortbildningar

Sjung i förskolan

Datum: 2024-04-15
Sjung i förskolan är en ny högskolekurs på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Den vänder sig till personal i förskolan som vill fylla på med ny kunskap om barns sång.   Under handledning av erfarna lärare kommer du att lära dig nya sånger och få pröva varierade metoder för att lekfullt arbeta med sången och för att främja gemensamt sjungande med barnen. Du tränar även din sångröst för att...

Rösträtt i Kulturkatalogen Väst

Rösträtt - sång på förskolan finns nu med i Kulturkatalogen Väst, och är därmed bokningsbart för kommuner i Västra Götaland. Det går nu att boka sångstundspaket med Västra Götalandsregionens sångcoacher via Kulturkatalogen Väst. Att Rösträtt finns med där innebär även att det är berättigat till arrangörsstödssubventionen, vilket betyder att kommuner som bokar detta paket enbart behöver betala 50...

Lift every voice med Walter Owens

Datum: 2023-12-08
Plats: Betlehemskyrkan, Göteborg
GospelWorkshop 8 december Walter Owens är en mycket uppskattad och inspirerande körledare, musiker och gospelinstruktör världen över. Nu kommer han till Sverige för att vara med på Java Gospels 25-års jubileum. Dessutom bjuds körledare och sångare in till en Lift every voice-workshop med mannen som har lika stort hjärta som leende! Workshopen startar med frukost och mingel.

Michael Barrett gästar Sverige

Datum: 2023-11-06 till 2023-11-07
Plats: Göteborg
I höst gör den sydafrikanske dirigenten, kompositören och arrangören Michael Barrett ett gästspel i Sverige. På inbjudan av Körcentrum Väst besöker han Göteborg 6–7 november, där körledare och sångare får chansen att möta en av vår tids stora körledare genom seminarier och workshop.

Rösträtt - sång på förskolan

Datum: 2023-12-31
Just nu pågår fortbildningar för förskolepedagoger inom ramen för det nationella projektet Rösträtt - sång på förskolan. Fortbildningarna är en del i ett pilotprojekt och efter utvärdering hoppas vi kunna erbjuda fler fortbildningar framöver. Läs mer om projektet här: https://korcentrumvast.se/event/rostratt-sang-pa-forskolan Fortbildningarna innehåller bl a följande moment:

Workshop med Jaakko Mäntyjärvi

Datum: 2023-02-04
Plats: Göteborg
Lördag 4 februari 2023 besöker den Finländska Kammarkören Göteborg och ger både en konsert och en workshop med Jaakko Mäntyjärvi.  

Isaac Cates - The Choir

Datum: 2023-01-31
Plats: Göteborg
Välkommen till en inspirationsdag för körledare med Isaac Cates - körledare, sångare, pianist och kompositör från Kansas City (USA). Med sin bakgrund inom klassisk musik och med rötterna i gospel/soul arbetar Isaac med berikande möten mellan olika stilar och genrer. Isaac Cates kommer att, ur ett ledarperspektiv, fokusera på kör som växtplats och hur han jobbar med röst och körklang. Med under...

Audition manliga sångcoacher

Körcentrum Väst söker nu 1-2 manliga sångare med olika musikbakgrund, som vill jobba pedagogiskt och konstnärligt i ett pilotprojekt i Västra Götalandsregionen under hösten 2022. Pilotprojekt är en del av det nationella projektet Rösträtt - sång på förskolan.

Barnen - våra viktigaste röster

Datum: 2022-03-19
Välkommen att delta i en temadag om barns röster och sång! Vi bjuder in medlemmar i Röstforum Väst, pedagoger, sångare, personal inom förskolan och sångintresserade att inspireras och lära sig mer om hur vi kan hjälpa barnen att utveckla och använda sin röst.

Coachning - sökbara bidrag för körer

Datum: 2022-02-15
Är din kör på gång att starta upp ett nytt projekt? Om kören är en ideell förening så finns det bidrag som är sökbara och som skulle kunna bidra till finansiering av projektet. Läs mer här.

Pilotprojekt på förskolor

Datum: 2021-09-01 till 2021-12-31
Hösten 2021 kör vi igång ett pilotprojekt inom ramen för det nationella projektet Rösträtt - sång på förskolan, där alla förskolor i Västra Götaland har möjlighet att anmäla sitt intresse att delta. Det är ett unikt erbjudande där barngrupp och personal sjunger tillsammans med en av Rösträtts sångcoacher.  

Symposium 24 mars 2021: Sången i förskolan!

Datum: 2021-03-24
Vilken plats tar sången i förskolan? Bör sången lyftas och få en mer framträdande roll i läroplan, utbildning och verksamhet? ...Är det viktigt att sjunga i förskolan?

Audition Sångcoacher

Datum: 2020-09-17 till 2020-10-31
Körcentrum Väst och Förvaltningen för kulturutveckling söker 3-4 drivna sångare, med olika musikbakgrund, som vill jobba pedagogiskt och konstnärligt i ett pilotprojekt för förskolan i Västra Götalandsregionen under 2021. Som blivande sångcoach ingår man i den nationella satsningen Rösträtt- Sång på förskolan, där Körcentrum Väst kommer att rekrytera och rusta regionala sångcoacher för...

Rösträtt - sång på förskolan

Datum: 2024-12-31
Rösträtt – sång på förskolan är en nationell satsning för att stärka sången i förskolan och inspirera personal och barn att sjunga mer i den dagliga förskoleverksamheten.

Arrangörsutbildning för körer

Datum: 2019-11-17
Välkommen till en utbildningsdag skräddarsydd för körer, med fokus på planering, genomförande, publikarbete, marknadsföring och efterarbete i samband med körens egna konserter. Vad behöver du tänka på för att kunna arrangera allting runt omkring era egna konserter, utöver det musikaliska? Hur kan hela kören bli delaktig i arbetet inför körens framträdanden? Hur marknadsför du din konsert på...

Scenisk kör med Sångensemblen Amanda

Datum: 2019-11-06
Plats: Borås Kulturskola
Välkommen till en fortbildningsdag för körledare och körsångare - om konsten att beröra.  Den 6 november ges fortbildningsdagen i Borås.

Gunnar Eriksson - Möt vår västsvenska körnestor!

Datum: 2019-05-14
Plats: Kultur i Väst, Rosenlundsgatan 4, Göteborg.
14 maj kommer Gunnar Eriksson att ha en fortbildningsdag för körledare här hos oss på Körcentrum Väst. Körprofilen Gunnar Eriksson har en gedigen position I svenskt och internationellt musikliv. Han undervisar, arrangerar, komponerar och dirigerar bl.a. Göteborgs kammarkör och RilkeEnsemblen och har haft en mängd nationella och internationella uppdrag.

Körimprovisation

Datum: 2019-04-03 till 2019-04-04
Plats: Göteborg och Uddevalla.
Fortbildningsdag för körledare. Den här dagen är till för dig som körledare som vill lära dig mer om improvisation i kör och också få en inblick i hur du kan använda improvisation för att utveckla din kör och för att göra konserter.

GOSPEL - Call & Response

Datum: 2019-01-30
Plats: Kultur i Väst, Rosenlundsgatan 4, Göteborg
Fortbildningsdag med Diane White-Clayton Fortbildningsdag för körledare. Gospel i teori och praktik med Diane White-Clayton körledare, sångerska och kompositör från Los Angeles. Förmiddag The Music Varje musikstil har sina unika karaktärsdrag. Gospel med sina rötter i västafrika bygger på call and response, samspel och kommunikation. Följ med på en resa där vi jobbar med hela kroppen och...

Göteborgs Sångdagar 12-14 oktober

Datum: 2018-10-12 till 2018-10-14
Kursen, som anordnas för första gången, riktar sig i första hand till dig som arbetar professionellt med sång och röst och som i ditt yrke behöver fördjupade kunskaper i ämnen som rör rösten i kör- och ensemblesångsammanhang. I det inspirerande kursinnehållet får du också en unik möjlighet att möta en av världens främsta röstforskare, Johan Sundberg, professor i musikakustik. 

Sök Körcentrum Västs stipendium för unga körledare!

Datum: 2018-10-05 till 2018-10-07
Plats: Trondheim
Åk med Körcentrum Väst till Nordisk Körledarkonferens i Trondheim 5-7 oktober 2018! Körcentrum Väst vill inspirera musikstudenter och unga kördirigenter att utvecklas som ledare genom att följa med till Nordisk Körledarkonferens i Trondheim 5-7 oktober 2018. Körcentrum Väst betalar deltagaravgift, resa och boende. Vi ger max två personer möjlighet att få stipendiet.

Robert Sund - möt körledaren, mentorn, tonsättaren.

Datum: 2018-09-27
Plats: Körcentrum Väst, Rosenlundsgatan 4.
Den 27 september kommer Robert Sund att ha en fortbildningsdag för körledare här hos oss på Körcentrum Väst. Körprofilen Robert Sund har en mångsidig begåvning som gett honom en stark position i svenskt och internationellt musikliv. Han sjunger, arrangerar, komponerar och dirigerar och har bland annat lett Orphei Drängar, Allmänna Sången och grundat damkören La Cappella i Uppsala och mycket mer.

Bulgarisk folksång med ZVEZDANA NOVAKOVIĆ i maj 2018

Datum: 2018-05-02 till 2018-05-23
Plats: Kultur i Väst, Rosenlundsgatan 4, Göteborg
Bulgarisk folksång med ZVEZDANA NOVAKOVIĆ - Fyra onsdagar i maj

Danske Fangekoret

Datum: 2018-05-07
Plats: Betlehemskyrkan, Göteborg
Möt kören som består av tidigare interner och ta del av hur de arbetar med körsång som ett sätt att växa som människor. Välkommen att delta i en workshop med Louise Adrian (DK) som arbetar med körsång inom kriminalvården i Köpenhamnsområdet. Förutom att arbeta med körverksamhet i flera fängelser har Louise även vidgat verksamheten till att arbeta med en turnerande kör, Fangekoret, som består av...

Bulgarisk folksång med ZVEZDANA NOVAKOVIĆ

Datum: 2018-03-24
Plats: Kultur i Väst, Rosenlundsgatan 4, Göteborg
Välkomna att delat i en workshop i bulgarisk folksong med ZVEZDANA NOVAKOVIĆ.  OBS! Kursen hålls på engelska. 

Susanna Lindmark - Kören som växthus

Datum: 2018-05-22 till 2018-05-23
Plats: Skövde & Göteborg
Inspirations- och fortbildningsdagar för körledare med Susanna Lindmark vars körmusik sjungs av unga körer både i Sverige och i olika delar av världen. Här delar hon med sig av sin egen musik och material ur sin kommande metodbok. Skövde 22 maj & Göteborg 23 maj.  

Vocal Jazz Sound med Jesper Holm (DK)

Datum: 2018-02-06
Plats: Högskolan för scen och musik, Fågelsången 1, Göteborg.
Hur skapar vi det där fantastiska jazz-soundet i en kör/vokalgrupp? Välkommen att delta i en inpirerande workshop med Jesper Holm från jazzgruppen Touché (DK).

Att arrangera sin egen konsert

Datum: 2018-02-03
Plats: GÖTEBORG
Välkommen att delta i en utbildningsdag skräddarsydd för körer med fokus på planering, genomförande, publikarbete & marknadsföring.

Mentorsprogram för körledare

Datum: 2017-09-21 till 2018-10-15
Föreningen Sveriges Körledare och Körcentrum väst samverkar under 2017-2018 kring FSK:s mentorsprogram.   Föreningen Sveriges Körledares (FSK) mentorsprogram är en möjlighet för körledare att utvecklas inom körledning och ledarskap. Inom programmet får mentorer och adepter chansen att träffas på ett organiserat sätt.  Under 2017 & 2018 är Körcentrum Väst samarbetspartner i programmet, som...

WORKSHOP MED ANUNA

Datum: 2017-09-28
Plats: Högskolan för scen och musik, Fågelsången 1, Göteborg.
  WORKSHOP MED ANUNA – den världsberömda irländska kören kommer till Göteborg!  

Tänk att få sjunga! Heldag med Simon Ljungman

Datum: 2017-10-19 till 2017-10-21
Plats: Alingsås 19/10 & Lidköping 21/10
Tänk att få sjunga! Lätt repertoar för kör. 

Den berättande sångaren

Datum: 2017-09-16 till 2017-09-17
Plats: Vänersborg 16/9 & Göteborg 17/9
Den berättande sångaren - att skapa en körföreställning Välkommen till en inspirerande workshop i scenisk körsång för alla nivåer. Vi utgår från den berättande sångaren- att sjunga som sig själv och våga bli en annan. Genom praktiska tips och övningar får du pröva på att kombinera musikaliska, textliga och sceniska uttryck. Vi samtalar också om hur man utvecklar en föreställning från konstnärlig...

Aaron Marcellus (NYC) - Stomp och sångcoaching i gospeltradition

Datum: 2017-08-21
Plats: Kultur i Väst, Rosenlundsgatan 4, Göteborg
GOSPEL INSPIRATION - Fortbildning för körledare, musiklärare och sångpedagoger Aaron Marcellus från New York Stomp och sångcoaching i gospeltradition

UNGiKÖR i samarbete med Körcentrum Väst

Datum: 2017-03-25
Plats: Kultur i Väst, Rosenlundsgatan 4, Göteborg
Medveten på scen Ett samarbete mellan UNGiKÖR och Körcentrum Väst Workshop för unga 14-17 år Workshop med Amy Elizabeth Wheeler - sångerska, musikalartist och konstnärlig ledare för ”Den sjungande julgranen”  Vill du känna dig säker på scen i din kör?  Vill du förbättra ditt ”scenspråk”? Vill du underhålla din publik?      Då är detta en workshop för dig och din kör! 

Digitala verktyg för kör - Fortbilda dig i Tidaholm eller Göteborg

Datum: 2017-04-10 till 2017-04-11
Plats: Tidaholm 10/4 el. Göteborg 11/4
Ny teknik kan utveckla vår metodik - Digitala verktyg för kör Fortbilda dig i Tidaholm eller i Göteborg - anmäl dig till den plats som passar dig bäst. Anmäl dig till ett tillfälle. Hur kan den tekniska utvecklingen hjälpa mig i mitt körarbete? Ny teknik kan innebära oanade möjligheter för oss som pedagoger och körsångare. I den här fortbildningen visar vi digitala verktyg som gör det lättare för...

Anti-aging för rösten - Fortbildning i Herrestad, Uddevalla

Datum: 2017-03-18
Plats: Herrestad Församlingshem, Uddevalla
Anti aging för rösten är ett koncept med konkreta övningar som förbättrar din sång och talröst.  Med hjälp av metoden kan du hålla rösten vital och fortsätta sjunga genom hela livet. Nu erbjuder Körcentrum Väst en fortbildningsdag för körledare, sångare, lärare och andra intresserade under ledning av certifierade Anti-aging pedagoger. Under dagen får du chans att testa övningarna, ställa frågor...

Anti-aging för rösten - Fortbildning i Borås

Datum: 2017-03-24
Plats: Borås
Anti aging för rösten är ett koncept med konkreta övningar som förbättrar din sång- och talröst.  Med hjälp av metoden kan du hålla rösten vital och fortsätta sjunga genom hela livet. Nu erbjuder Körcentrum Väst en fortbildningsdag för körledare, sångare, lärare och andra intresserade under ledning av certifierade Anti-aging pedagoger. Under dagen får du chans att testa övningarna, ställa frågor...

Varje dag så sjunger jag - fortbildningsdag med Birgitta Mannerström Molin

Datum: 2017-02-20 till 2017-02-24
Plats: GÖTEBORG 20/2 & SKÖVDE 24/2
"Att väcka sånglust och utveckla rösten från sex år och uppåt" – Fortbildningsdag med årets barn- och ungdomskörledare  Birgitta Mannerström Molin Dagen kommer att ge inspiration, konkreta tips och verktyg för att arbeta med barns sångröster. Genom praktiska metodpass med sång- och tonbildningsövningar, rörelse och lek fokuserar vi på barnröstens möjligheter och nycklar till lustfyllt musicerande...

Körcentrum Väst arrangerar seminarium under Nordiskt Kyrkomusiksymposium 2016

Datum: 2016-09-09
Plats: Artisten, Högskolan för Scen och Musik i Göteborg
Kören som arena för integration Under Nordiskt Kyrkomusiksymposium samtalar Körcentrum Väst med Göteborgsoperan, Röda Korset och Sjumilahallen i Biskopsgården om kören som arena för integration. Vi får lyssna till hur Göteborgsoperan arbetat med utvecklingen av sin internationella kör och hur ett interkulturellt körprojekt växer fram i Sjumilahallen i Biskopsgården.  Samtalsledare: David Oest

Anti-aging för rösten

Datum: 2016-08-15 till 2016-08-17
Plats: Sensus, Göteborg
Gratis röstträning – testa Anti-aging för rösten 15-17 augusti (FULLBOKAT!!!) Konceptet Anti-aging för rösten hjälper dig att förbättra din sångröst.  Nu certifieras nya pedagoger i Göteborg och vi vill ge dig chansen att prova metoden. Vi söker vuxna körsångare till en övningsgrupp under certifieringen, dagtid 15- 17 augusti i Sensus lokaler, Göteborg. Först till kvarn gäller. Här kan du läsa...