Temasången "We can fly".

Ljudklipp

Text & musik: Susanna Lindmark

Beställt av Körcentrum Väst/Kultur i Väst till European Choir Games Gothenburg 2019.

 

Varför ville Körcentrum Väst beställa ny musik till evenemanget European Choir Games i Göteborg?

"Ett dynamiskt körliv behöver ny musik och fler tonsättare som skriver för kör. Därför ville Körcentrum ta chansen att lyfta fram en av våra framgångsrika svenska tonsättare i ett stort internationellt sammanhang. Och vårt val var självklart Susanna Lindmark, som vi tycker skriver spännande, användbar och högkvalitativ musik. En liten markering också förstås att det är en kvinnlig tonsättare…"
 

Hur såg uppdraget ut?

Susanna ombads komponera ett flexibelt stycke som skulle kunna sjungas av olika typer av körer och passa i olika sammanhang. Texten skulle vara på engelska och utgå från värdeord vi tagit fram för festivalen (gemenskapen och glädjen i musiken, i mötena, i delade upplevelser).
 

Susanna skriver själv om sin komposition:
My wish for the song is to let it take flight -
engaging the singers to sing together and let the music go through their heart and soul.
Because we all know it is possible:
Together we can fly!​

 

Vem är Susanna Lindmark?

Kreativ körledare, kompositör och sångerska som i den unga sceniska vokalensemblen Arctic Light har skapat ett musikaliskt växthus för unga kvinnliga sångare i Norrbotten, där koreografi, kommunikation, sceniskt uttryck och improvisation är viktiga delar i det unika konstnärliga uttrycket.

Susannas körmusik framförs gärna av körer både i Sverige och andra delar av världen och hennes musik finns ofta med i tävlingsprogram vid internationella körtävlingar. 2017 utsågs Susanna till Årets Barn & Ungdomskörledare i Sverige. Hon är styrelseledamot i Föreningen Sveriges Körledare sedan 2014.

Läs mer om Susanna här

 

Hur kommer temasången att användas?

Uruppförandet sker i samband med invigningen av European Choir Games 3 augusti på Partille Arena i en specialversion för Invigningskören och Bohuslän Big Band. We can fly kommer sen att sjungas av olika körer på flera platser under veckan. Vid onsdagens utomhuskonsert på Kungstorget kommer tonsättaren själv att leda sången. Och självklart är We can fly med vid Finalkonserten 10 augusti framförd av den stora Festival Stage Choir tillsammans med Göteborgs Symfoniker.

Noterna kan köpas från Bo Ejeby förlag.