Susanna Lindmark - Kören som växthus

KÖREN SOM VÄXTHUS eller FÅR MAN VARA FUL OCH DÅLIG?

Inspirations- och fortbildningsdagar för körledare med Susanna Lindmark, Årets Barn- och Ungdomskörledare 2017.

Susanna är verksam i Norrbotten som körledare, kompositör och grundare/konstnärlig ledare för den regionala flickkören Arctic Light sedan starten 2004. Kören kan liknas vid ett musikaliskt växthus och består av 16 unga kvinnliga medlemmar som bor över hela länet och ses 6 ggr per år på helger för att repetera och konsertera, och utsågs 2010 till Årets Kör i Sverige.

Susannas körmusik sjungs av unga körer både i Sverige och i olika delar av världen och här delar hon med sig av sin egen musik och material ur sin kommande metodbok med fokus på:

Kommunikation
Improvisation
Klangbygge 
Sceniskt uttryck 
Inkluderande ledarskap
– allt används för att stärka varje individ och också utveckla kören som helhet. 

Susanna ger konkreta tips på hur improvisation kan användas för att skapa överraskande och intressanta moment i konsertprogram, allt för att beröra publiken.
Med varm energi och i en tillåtande anda delar hon sina erfarenheter av hur inkluderande ledarskap och konkreta praktiska övningar kan stärka personliga egenskaper som t ex mod, initiativkraft, kreativitet och samarbetsförmåga. Resultatet blir ett avspänt och fokuserat arbetsklimat med utrymme för höga ambitioner där våra olikheter blir en tillgång.

Mer om dagen

9:30 - Samling med fika & registrering 
10.00- 12.15  workshop
12:15-13:15 - Lunch 
Vi bjuder på fika, men lunch sker på egen hand. Det finns flera lunchrestauranger inom gångavstånd.
13:15-15:30 - workshop

Fortbildningen genomförs i samverkan med Sensus och Kulturfabriken i Skövde.