Sjung med i storkören på invigningen av European Choir Games!

Lördag den 3 augusti välkomnar vi körsångare från hela Europa till Göteborg med hjälp av en festlig invigning på Partille Arena, och vi behöver nu er hjälp! En del av invigningen utgörs av en stor västsvensk kör på ca 500 sångare som framför ett ABBA-medley tillsammans med Bohuslän Big Band och solister, under ledning av Fred Sjöberg. Vi vill nu erbjuda er möjligheten att vara med i denna storkör!

Alla körer får noter i förväg och repeterar in materialet på egen hand. Vi har sedan två gemensamma rep under våren samt ett genrep den 2 augusti. Arret är SATB, men alla typer av körer är varmt välkomna att vara med. Vi sjunger allting utantill på själva konserten.

Förutsättningar:
Vi välkomnar erfarna ungdoms- och vuxenkörer från Västsverige.
Vi söker endast hela körer/del av körer (alltså ej enskilda körsångare).
Varje kör repeterar på egen hand och ska kunna materialet till första gemensamma repet.
Alla körer ska sjunga medleyt utantill på invigningen (ok med noter på repen).
Deltagandet är kostnadsfritt och det bjuds på mat eller fika i samband med rep/konsert.

Anmäl ert intresse via länken i faktarutan, senast torsdag den 17 januari 2019. Körcentrum Väst väljer sedan ut de körer som kommer att medverka och kontaktar dem senast 31 januari.

 

OM EUROPEAN CHOIR GAMES
Under drygt en vecka fylls Göteborg med tusentals körsångare från hela världen för en festival och en tävling som kröner Europas bästa körer. Körerna tävlar i olika kategorier och musikstilar med åldersspannet barn till seniorer. Körer kan medverka utan att tävla och alla är självklart välkomna att ta del av evenemanget och folkfesten, såväl göteborgare som besökare. För mer information, se https://www.goteborg.com/european-choir-games-2019/

Vid frågor, kontakta Marie Jansons: 072-208 27 96 eller marie.jansons@kulturivast.se