Öppen körworkshop i Göteborg

ENERGETIC AND SONIC SPACES
Offentlig workshop i Göteborg med Lynsey Peisinger och Katarina Henryson

Söndag 18 februari kl 12-16 I Järnhallen, Ringöns Konsthall Göteborg
Ingen föranmälan - fri entré.
Välkommen som publik. Du väljer själv om du vill betrakta eller interagera.

 

Välkommen till en kör-workshop inspirerad av The Cleaner, Marina Abramovics performanceverk som uppfördes i Eric Ericsonhallen i Stockholm i samband med Moderna Museets stora utställning om henne tidigare i år. Lynsey Peisinger (Marina Abramamovics koreograf) och Katarina Henryson (tidigare The Real Group) gör en öppen workshop för ett antal Göteborgskörer. Vi bjuder nu in dig till att vara med i publiken!
 

Som publik kan du välja mellan att betrakta och att interagera. Vi kan lova en stark och annorlunda upplevelse.

"En otrolig känsla att vistas i ett rum med så många kända och okända och dela alla dessa upplevelser. Man får en stor gemensamhetskänsla, samtidigt som man är inne i sig själv!"  

 

Det här är ett samarbete mellan Körcentrum Väst / Kultur i Väst, Eric Ericson International Choral Centre och Moderna Museet, Stockholm med stöd från Postkodlotteriets kulturstiftelse. Workshopen har tidigare genomförts i Malmö och Luleå. Läs mer och inspireras via länkarna nedan.

 https://www.youtube.com/embed/CDwsS-r_Gzs

 

MER OM WORKSHOPEN
ENERGETIC AND SONIC SPACES är en workshop
 inspirerad av Marina Abramovics performanceverk The Cleaner, som framfördes i Eric Ericsonhallen i Stockholm 2017.

Den leds av Katarina Henryson (The Real Group Academy) och Lynsey Peisinger (medarbetare till Marina Abramovic). Det här är den tredje och avslutande workshopen i projektet KörKonst, som undersöker hur kör- och ensemblesång tillsammans med performancekonst kan skapa unika upplevelser både för deltagande körsångare och publik. Under 2017 gjordes den även på Konsthallen i Luleå och på Moderna Museet i Malmö.  

Med hjälp av sånger, röster, rörelser och förflyttningar i rummet kommer Katarina och Lynsey arbeta med att skapa en stark gemensam upplevelse och kommunikation mellan sångare och publik. Workshopdeltagare är Göteborgskörer, sammanlagt ca 100 sångare. Medverkar gör också en professionell improvisationsensemble med medlemmar ur Songs of the Moment. Som publik inbjuds du att lyssna och observera en stund eller stanna så länge du har lust. Man kan komma och gå 12.00-16.00.

KörKonst är ett samarbetsprojekt mellan Eric Ericson International Choral Centre och Moderna Museet med stöd av Postkodlotteriets kulturstiftelse. Workshopen i Göteborg arrangeras av EIC i samarbete med Järnhallen-Ringöns Konsthall och Körcentrum Väst.