Körtips i coronatider

Så håller du igång körlivet digitalt ! 

Coronaviruset påverkar oss alla på ett eller annat sätt. Det mesta av körverksamheten i regionen går på sparlåga. Här fyller vi successivt på med olika förslag hur du kan vidareutveckla dig tills kören kommer igång igen.


DIGITALA KÖRREP
Många i körvärlden väljer just nu att ta en paus med repetitionerna med tanke på smittspridningen. Men misströsta inte! Det går faktiskt ganska bra att träffas och repetera digitalt istället. Klicka på rubriken för tips på olika sätt ni kan gå tillväga.

 

REPERTOAR-INSPIRATION
Passa på att lära dig nya sånger! På länken ovan (klicka på rubriken) listar vi flera digitala verktyg där du både kan lyssna på körstämmor och se notbilden samtidigt.

 

FORSKNINGSSTUDIE OM CORONA OCH KÖRSÅNG

Hur har coronaviruset påverkat ditt körsjungande ? 

Forskningsstudie - vad händer med oss körsångare när vi inte får sjunga i kör? Nu är resultatet här! 

 

 

SVENSK KÖRKLANG LÄS EN NY DOKTORSAVHANDLING 

Varför inte ta tillfället i akt och ägna sig åt lite förkovran nu när så mycket ändå är på paus. David Lundblad, tidigare verksam kördirigent i Västra Götalandsregionen har gjort en djupdykning i vad som gör den svenska körklangen unik.

 

LÄR DIG MER OM DIN RÖST

På Världsröstdagens hemsida kan du hitta matnyttig information som intressanta inlägg, praktiska röstråd och ett Quiz – Vad vet du om rösten ? 

 

MUSIKALISKA INSPIRATIONSLÄNKAR

Här vill vi försöka sprida positiva influenser genom att dela med oss av olika musiklänkar. Det är musik och inspiration som förhoppningsvis lyfter humöret samt sprider lite extra värme denna kyliga vår. Klicka på rubriken för att komma vidare till länkarna, håll till godo!