körprojektet äggen är slut

Vi pratar sällan om klimakteriet och om vad som händer med oss när vi går in i detta nya skede av livet. Det är svettigt och tyst.

Om vi inte kan prata om det, får vi väl sjunga om det!

Vi söker nu kvinnor i alla åldrar till körprojektet äggen är slut. Projektet utmynnar i konserter på två orter i Västsverige våren 2017.
Den 20 november är det Kick- off med repetition i Göteborg.
Också du som inte tidigare sjungit i kör är välkommen att vara med.

Det nyskrivna körverket äggen är slut med text av poeten Lina Ekdahl har vuxit fram efter intervjuer med kvinnor kring frågor som är viktiga när en står mitt i livet. Kompositören Paula af Malmborg Ward har gett texterna rytm och ton. Dirigent i körprojektet är Karin Eklundh, tidigare ledare av damkören La Cappella i Uppsala.

äggen är slut bygger på en idé av producenten Annica Carlsson Bergdahl och består av tre fristående delar; en scenisk föreställning med kören Ymna, ett större körprojekt öppet för alla kvinnor och tredje delen är en vandringsutställning av Annica Carlsson Bergdahl och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin med tillhörande programverksamhet.

Anmälan:
Anmäl hela kören eller delta som enskild sångare.
Du kan vara med även om du inte har någon tidigare körvana.
Anmäl dig här senast den 13 november. 

Deltagaravgift:
Avgiften är 450 kronor per person. 
Då ingår tillgång till noter och stäminspelning för att kunna öva hemma. Kick-off-dag med lunch, repetitioner och konserter, entrébiljett till genrep inför uruppförandet av äggen är slut med damkören Ymna på Röda Sten Konsthall i Göteborg i januari.

Repetitioner:
20 november 2016                     Kick Off-dag med alla sångare kl 10.00-16.00
                                                       Plats: Musikens Hus, Djurgårdsgatan 13 i Göteborg

Då sjunger vi igenom materialet tillsammans med dirigenten Karin Eklundh, träffar upphovskvinnorna och får veta mer om hela projektet. Vi bjuder på sopplunch och fika under dagen. Dina resor ordnar du själv.

Därefter övar du själv på materialet tills vi ses vid gemensamma kvällsrepetitioner på Kultur i Väst, Göteborg 11 och 12 januari samt 7 och 8 februari kl 19.00-21.00. Välj de repkvällar som passar dig bäst. Eller kom på alla.

Under konserthelgen har kören heldagsrepetition på lördagen och genrep samma dag som konserten (söndag)

Du får hjälp att lära dig äggen är slut hemma vid datorn med hjälp av övningsverktyget ScorX där inspelade stämmor finns att lyssna till samtidigt som du ser noter och text. Instruktion om hur det fungerar mailas ut till dig.

Konserter:
Äggen är slut framförs på två orter i regionen.  Det blir konserter på Akvarellmuseet i Skärhamn och Kulturum i Partille.

-   11/3 2017 heldags-rep i konsertlokalen, Partille         12/3 2017 genrep & konsert, Kulturum Partille

 

-  8/4 2017 heldags-rep i konsertlokalen, Skärhamn          9/4 2017 genrep & konsert, Akvarellmuseet, Skärhamn

Undrar du något? Hör av dig till Marit Zetterström på Körcentrum Väst
marit.zetterstrom@kulturivast.se eller 070 020 67 35