Körimprovisation

Fortbildningsdag för körledare.

Den här dagen är till för dig som körledare som vill lära dig mer om improvisation i kör och också få en inblick i hur du kan använda improvisation för att utveckla din kör och för att göra konserter.

Det finns outtömliga möjligheter att improvisera i kör. Improvisation med röst sträcker sig från barnets första påhittade sånger till de mest etablerade musikerna runt hela världen. Att jobba med improvisation berikar flera aspekter på musikskapande, både teoretiska, praktiska och personliga, och här i Norden har improvisation blivit en naturlig del i flera körer.

Följ med på en resa där vi tillsammans utforskar hur det kan skapas intressant musik och hur improvisation kan bli njutbart för de som lyssnar. Vi tittar på hur man kan skapa en kultur där improviserande känns naturligt, hur din roll som körledare kan se ut och hur det går att forma en helt improviserad konsert. Vi får också en kort inblick i hur improvisation kan användas för att träna sångares gehör, frasering, klang, sceniska medvetenhet och även teori och notläsningsförmåga.

Ledare för den här dagen är Peter Lyche Holmstrand, dirigent, körledare, kompositör, regissör och lärare.

Det blir en dag i Göteborg och en dag i Uddevalla.

​I samarbete med Bohusläns Museum.