konsert - Partille Kulturum

äggen är slut - ett nytt körverk av och med kvinnor mitt i livet

Konsert 12 mars kl. 16 - Partille Kulturum
Biljettpris 100kr

Medverkande
Storkör med kvinnor från Västsverige och medlemmar ur Svenska Damkören.
Lina Ekdahl
Slagverk: Anna Gustavsson
Dirigent: Karin Eklundh

I samband med konserten bjuder vi in till ett öppet samtal med upphovskvinnorna Lina Ekdahl, Paula af Malmborg Ward och Annica Carlsson Bergdahl kl 14.30-15.30.

Varmt välkomna!

Om äggen är slut
Kvinnor bär upp Sveriges körliv och särskilt de medelålders kvinnorna. Därför tycker vi på Körcentrum Väst att det är extra roligt att vår första stora körsatsning fokuserar på en fråga som handlar om kvinnors liv och upplevelser. Detta är ett modernt och angeläget körverk!

Det nyskrivna körverket äggen är slut 
med text av poeten Lina Ekdahl har vuxit fram efter intervjuer med kvinnor kring frågor som är viktiga när en står mitt i livet. Kompositören Paula af Malmborg Ward har gett texterna rytm och ton. Dirigent i körprojektet är Karin Eklundh, tidigare ledare av damkören La Cappella i Uppsala.

äggen är slut bygger på en idé av producenten Annica Carlsson Bergdahl och består av tre fristående delar; en scenisk föreställning med kören Ymna, ett större körprojekt öppet för alla kvinnor och tredje delen är en vandringsutställning av Annica Carlsson Bergdahl och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin med tillhörande programverksamhet.