Isaac Cates - The Choir

Välkommen till en inspirationsdag för körledare med Isaac Cates - körledare, sångare, pianist och kompositör från Kansas City (USA). Med sin bakgrund inom klassisk musik och med rötterna i gospel/soul arbetar Isaac med berikande möten mellan olika stilar och genrer. Isaac Cates kommer att, ur ett ledarperspektiv, fokusera på kör som växtplats och hur han jobbar med röst och körklang. Med under dagen finns även ”Årets Körledare” Jonas Engström som precis som Isaac är engagerad i arbetet med musikens betydelse för ungas psykiska hälsa.

 

PRELIMINÄRT SCHEMA

09.30 - Samling med fika

10.00 - The Choir - Isaac delar med sig av sin erfarenhet av kören som ett unikt instrument och en växtplats utifrån många års arbete med körer runtom i USA och Europa.

12.00 - Lunch på egen hand

13.30 - The Voice - Isaac delar genom teori och praktik med sig av hur han jobbar med rösten. Både med körklangen i sin egen kör och vid individuell coachning av solister.

15.30 - Avrundning och tid för frågor

16.00 - Slut

 

Vi bjuder på fika, men lunch sker på egen hand.

 

OM LEDARNA

Isaac Cates
Isaac är en eftertraktad och ofta anlitad körinstruktör vid olika konferenser och festivaler runtom i USA, Europa och övriga delar av världen. Vid ACDA:s (American Choral Directors Association) National Conference 2019 visade Isaac och kören Ordained sin bredd genom att blanda gospelsånger som ”Even Me” och ”Oh Happy Day” med tolkningen ”Take my Life” (Lacrimosa).
Våren 2022 släppte Isaac och kören albumet ”Amazed” med bl.a. sången ”My God” (featuring Trey McLaughlin och Sunday Best-vinnaren Geoffrey Golden). Läs mer och lyssna till Isaac Cates här.

 

Jonas Engström
Jonas är en kör- och kursledare som genom sitt tidigare arbete med Stockholm Gospelkör Festival fått en stor erfarenhet och djup förståelse för den afroamerikanska traditionen. Med fokus på delaktighet och samspel jobbar jonas med projekt som ”Break The Silence” kring musikens betydelse för den psykiska hälsan, och genom Helsingborgs Världskör med musikens universella språk som en mötesplats.

Ur motiveringen till utnämningen Årets körledare 2022:
”Med sin stora kärlek till både musik och människor har Årets Körledare 2022 kommit långt med att förankra gospelmusiken i Sverige, och bidrar därigenom till en bredare föreställning om vad »det svenska körlivet« kan vara.”

Läs mer om Jonas Engström här.