Internationellt körresidens 2019

Internationellt Körresidens 19–24 september - 
Sångensemblen Amanda/Unga Amanda möter Cor de Teatre Joves och David Costa

Under 2019 har Sångensemblen Amanda och Körcentrum Väst inlett ett samarbete kring Scenisk kör i form av metodutvecklingsresidens, fortbildningsdagar för körledare och ett internationellt körresidens med den spanska unga ensemblen Cor de Teatre Joves och dess konstnärlige ledare David Costa.

 
Bakgrund

För flera år sedan såg några spanska musiker den svenska Sångensemblen Amanda och inspirerades av gruppens konstnärliga uttryck på scenen. De tog med sig arbetssättet och har nu utvecklat ett eget sceniskt arbete i Amandas anda, som Cor de Teatre Joves i Banyoles. Det har bland annat tagit sig uttryck i en slags Opera Buffa i körformat. Dessutom har de startat ett sceniskt pedagogiskt arbete med ungdomar som utmynnar i offentliga framträdanden. Körcentrum Väst och Amanda har nu inbjudit ungdomarna och de konstnärliga ledarna i Cor de Teatre Joves till Göteborg 19-24 september för att möta gruppen Unga Amanda. Syftet är att inspireras och lära av varandra och förhoppningsvis leder arbetet fram till en gemensam scenisk föreställning som kan presenteras både i Sverige och Spanien framöver.

 

Du kan ta del av det internationella körresidenset genom offentliga framträdanden:

- Shakespeare in Music. Konsert med Cor de Teatre Joves i Hagakyrkan, Göteborg lördag 21/9 kl. 18.00. Fri entré.

- Passage. Unga Amandas föreställning gästas av Cor de Teatre lördag 21/9. Plats: Amandas Teater, Nordostpassagen 61, kl. 21.00. Föreställningen är ca 45 min.

-  Lunchkonsert Växtrum, Cor de Teatre Joves framträder. Plats: Aludden, Lerum söndag 22/9 kl. 12.30 - 13.00

-  Konsert med Sångensemblen Amanda. Dergårdsteatern, Lerum 22/9 kl 16.00. Cor de Teatre Joves är gästartister. Förköp biljetter här.


Ett samarbete mellan Körcentrum Väst, Sångensemblen Amanda/Unga Amanda, Göteborg och Cor de Teatre Joves, Spanien.​