Hjässan är kal

Körprojektet Hjässan är kal har blivit så uppskattat och efterfrågat att det nu blir en fortsättning  också i Lidköping och Falköping. Kom den 12 maj! Se tider och köp av biljetter här nedan.

I dokumentärkörverket Hjässan är kal sjunger män ut om det viktiga i livet. De sjunger om manlighet, sorg och kärlek. Om svaghet, åldrande, föräldraskap, prestation och längtan. Körverket är baserat på djupintervjuer med män mellan 50 och 73 år i Skaraborg.

 
Dessa intervjuer har bearbetats av författaren Lina Ekdahl till sångtexter och tonsatts av kompositör Paula af Malmborg Ward. Volvo Skövde Manskör ska framföra verket under ledning av Elisabeth Backhaus tillsammans med instrumentalmusiker - en cellist och en dragspelare, samt en mansgrupp med tio professionella sångare, som Körcentrum rekryterat. "Männen" är fotograferade av fotograf Elisabeth Ohlson Wallin. Dessa porträtt, långt från den stereotypa bild av män som ofta syns i media, kommer att visas i ett bildspel under konserten. Konserterna ska framföras i typiskt manligt kodade lokaler. Det blir fina och intressanta kontraster mellan männens sång och den kanske lite tuffa miljön.

Det  här manskörprojektet är en uppföljning av den tidigare produktionen "äggen är slut" med samma konstellation av producent, tonsättare, författare och fotograf, men med nya aktörer.

Efter premiären i Lidköping har det varit konserter i Skövde och Vara. Nu blir det alltså ytterligare konserter i Lidköping och Falköping den 12 maj.


Kolla in ett klipp här på SVT Play/Sverige från premiären i Tidaholm med intervjuer och sång: https://www.svtplay.se/video/21455626/sverige/sverige-sasong-22-avsnitt-...


Konserthistorik
24 februari 2019 på Åbergs plåt i Tidholm
3 mars Lindströms bil i Skövde
17 mars Hüllert maskin i Vara
12 maj kl 13.00 på Karlqvist’s smide, Brantabäcksgatan 6 i Lidköping
12 maj kl 19.00 på GJ Maskiner, Fredsgatan 1 i Falköping


Hjässan är kal är ett samarbetsprojekt mellan Rot produktion och Körcentrum Väst/Kultur i Väst. Det görs med stöd av Skaraborgs kommunalförbund, Västra Götalandsregionens kulturnämnd, Sensus, Skövde kommun, Vara kommun och Tidaholms kommun.
Tack till Åbergs Plåt, Lindströms Bil, Hüllert Maskin, Karlqvist´s Smide och GJ Maskin.