Hemmakören i SVT: du får sjunga med 21- 23 december

En jul utan att få sjunga julsånger med andra, är för många ingen riktig jul.

– Vi på Körcentrum Väst pratade ihop oss med SVT om hur man kan sjunga de älskade julsångerna tillsammans med andra, coronasäkert. Resultatet blev Hemmakören, ett program producerat av SVT Göteborg. Hemmakören sänds kl 19.00 den 21–23 december i SVT1 och på svtplay.se. Och den som håller ihop allt musikaliskt är Simon Ljungman.

Flera västsvenska körsångare från olika körer finns med i den digitala Hemmakören som skapats för programmet. En av dem är Marie Jansons, till vardags producent på Körcentrum Väst.

– Vi gjorde inspelningar i början av december. Det var en ny upplevelse att stå hemma i sitt vardagsrum och sjunga med andra, men helt underbart att komma i julstämning! För mig är julsångerna en viktig del av firandet, och jag hoppas att vi kan få hela Sverige att sjunga med, i tv-sofforna! säger Marie Jansons.

Nu kan också du sjunga med hemifrån. På Svtplay kan du öva på sångerna. Du hittar noter och information här Hemmakören | SVT Play. Om du vill kan du spela in en video och bli del av den stora Hemmakören. Sista datum för att skicka in är 15 december.

Behöver du inspiration för att skicka in din film? Vi ger dig så klart Marie Jansons! I glitterpyntade hörlurar, och de fyra sista takterna av Jul, jul, strålande jul (altstämman).