Göteborgs Sångdagar 12-14 oktober

Kursen, som anordnas för första gången, riktar sig i första hand till dig som arbetar professionellt med sång och röst och som i ditt yrke behöver fördjupade kunskaper i ämnen som rör rösten i kör- och ensemblesångsammanhang. I det inspirerande kursinnehållet får du också en unik möjlighet att möta en av världens främsta röstforskare, Johan Sundberg, professor i musikakustik. 

Helgen 12-14 oktober fördjupar vi oss i röstens funktion med professor Johan Sundberg, rummets akustik med professor Sten Ternström, repertoar med tonsättaren Maria Löfberg, hur vi sjunger på olika språk med vocal coach Ellen Rissinger, aspekter på röstuppvärmning med sångpedagog Carolina Friberg och naturligtvis sjunger vi. Allt med fokus kör.

Det är en helg som är perfekt för dig som leder och coachar körer och för dig som sjunger i kör eller mindre vokalensemble professionellt eller på hög amatörnivå. Du som undervisar sångare privat, på gymnasium, folkhögskola och vid högre studier kommer ha stor nytta av den här fortbildningshelgen.

Vi inleder Göteborgs Sångdagar 2018 med den nyskrivna kammaroperan Kom inte hit framförd av Göteborgsbaserade Man Must Sing.

Helgen erbjuder stora möjligheter till mingel och nätverkande.

Kursen anordas av Scandinavian Vocal Academy i samarbete med Körcentrum Väst, Sensus och Röstforum Väst.