GOSPEL - Call & Response

Fortbildningsdag med Diane White-Clayton
Fortbildningsdag för körledare. Gospel i teori och praktik med Diane White-Clayton körledare, sångerska och kompositör från Los Angeles.


Förmiddag
The Music

Varje musikstil har sina unika karaktärsdrag. Gospel med sina rötter i västafrika bygger på call and response, samspel och kommunikation. Följ med på en resa där vi jobbar med hela kroppen och utforskar hur gospelmusiken och dess historia kan berika ditt musicerande?

Eftermiddag
The Choir

Gospelkören. Känd inte bara för sin speciella klang utan som en växtplats för att hitta glädje, tröst och styrka mitt i tider av kamp och lidande. Vilka erfarenheter kan vi lära oss av och hur påverkar det vår roll som körledare? Vi kommer att sjunga mycket och Diane delar med sig av sin långa erfarenhet kring körledarskap, sångval, uttryck och sångteknik. 


Diane White-Clayton
Diane White-Clayton är förutom en uppskattad sångerska, körledare och kompositör även Choral Conductor i Faithful Central Bible Church i Inglewood. Hon har studerat klassikt piano vid Ecole Normale de Musiquei i Paris, har en Ph.D. i kompostion från University of California och var tidigare körledare i Andrae Crouch kyrka.

Jonas Engström (pianist)
Jonas Engström är körledare, föreläsare och låtskrivare. Genom sitt arbete med Stockholm Gospel Körfestival, Gospelfest på Malmö Live och ett flertal resor till gospelns hemland, USA, har Jonas fått en stor erfarenhet och djup förståelse för gospelmusiken och dess tradition. Med fokus på samspel och delaktighet är Jonas en uppskattad och ofta anlitad kör- och gospelinstruktör.

I samarbete med Svenska Kyrkan.