Tänk att få sjunga! Heldag med Simon Ljungman

 

Tänk att få sjunga! - Lätt repertoar för kör
Nya arrangemang av och med Simon Ljungman.

 

Den här dagen är för dig som är intresserad av att utveckla ditt arbete med nybörjarkörer. Vi får möta Simon Ljungman som delar med sig av sina nya arrangemang i sånghäftet Tänk att få sjunga! Tillsammans sjunger vi igenom det nya materialet och Simon berättar om sina tankar kring urval, svårighetsgrad och progression. Hur kan en tänka när det gäller repertoar för nybörjarkörer? 

 

Tänk att få sjunga! är ett sångmaterial för dig som leder nybörjarkörer. Arbetet börjar i det unisona enstämmiga för att sen via två stämmighet, sjunga trestämmiga arrangemang och som kronan på verket nå fyrstämmig sats, något som alla blandade körer kan om man bara ger det lite tid och inspiration enligt Simon. Häftet är det första i en serie av Simon Ljungman som ges ut på Bo Ejeby Förlag.

 

Om Simon Ljungman
Simon Ljungman är körledare, låtskrivare, sångare och gitarrist. Sedan 2009 leder han Almakören (tidigare Kör-för-alla) i Göteborg. Han har också samarbetat mycket med Brunnsbo musikklasser. Simon Ljungman spelar gitarr i Håkan Hellströms kompband samt är sångare och gitarrist i flera andra musikgrupper. Sedan 2013 är Simon Ljungman artist in residence vid Vara konserthus.

Körhäftet ingår i deltagaravgiften.
Beställningslista för hel köruppsättning kommer att finnas på plats. 

 

Simon Ljungman om sin körfilosofi:

”I mitt arbete i Jerker Leijons anda (1956-2009) med alla kan sjunga körer i Annedalskyrkan i Göteborg har jag mött många kuvade sångfåglar. En hel generation faktiskt som redan i skolåldern blev indelade i de som kan/de som inte kan sjunga. Ett fruktansvärt brott mot mänskligheten om du frågar mig. Detta har lett till så mycket onödiga dubier, kränkt självförtroende samt en självkänsla som ständigt får sig en törn av domen att inte duga som man är. För vi vet ju bättre nu-alla kan sjunga-att det sen låter på olika sätt när vi öppnar munnen och tar ton är ju det som gör att det låter KÖR! Hade alla låtit likadant hade våra ljudvågor släckt ut varandra och därmed tystnad...”

Mer om dagen

Samling med fika kl 9.30
Lunch kl 12.15-13.15
Vi bjuder på fika, men lunch sker på egen hand. Det finns flera lunchrestauranger inom gångavstånd.
Dagen avslutas kl. 15.30
Max antal deltagare per tillfälle är 25 personer

 

Varmt välkomna!
Fortbildningsdagen genomförs i samarbete med Bo Ejeby Förlag.
Deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Anmälan och ångerrätt

Anmälan är bindande, men du har 14 dagars ångerrätt från det att du anmält dig. Det betyder att du inom 14 dagar har rätt att ångra din anmälan utan kostnad.

Avanmälan och avbrutet deltagande

– När ångerrätten förfallit kan du avanmäla dig fram till 14 dagar före start utan att ange orsak eller bli debiterad några avgifter genom att kontakta oss. 
– Om du återtar din anmälan innan aktiviteten startat men mindre än 14 dagar före start debiteras du hela kurskostnaden. (Vi har låga kurskostnader jämförbara med administrationsavgift).