Den berättande sångaren

Den berättande sångaren - att skapa en körföreställning
Välkommen till en inspirerande workshop i scenisk körsång för alla nivåer. Vi utgår från den berättande sångaren- att sjunga som sig själv och våga bli en annan. Genom praktiska tips och övningar får du pröva på att kombinera musikaliska, textliga och sceniska uttryck. Vi samtalar också om hur man utvecklar en föreställning från konstnärlig idé till praktiskt genomförande.

Om pedagogerna

Matts Johansson är sångare, pianist och körledare. Var en av medlemmarna i Vokalkvartetten VOX - världens enda heltidsanställda vokalkvartett.
Körpedagog på Balettakademien och Performing Art School i Göteborg - utbildningar där studenterna har tillgång till sina kroppar via dansen, rösten via sången, dramatiken via teatern. Körämnet utvecklas i korsbefruktandet mellan dessa ämnen. Körledare för Espiro, Cantamore och Göteborgs Konsertkör. Sångpedagog och flitigt anlitad som inspiratör bl a för Höstlovskören som är ett samarbete mellan Konserthuset i Göteborg och Kultur i Väst.

Harald Nilsson är musiker, fotograf och pedagog utbildad vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg med inriktning musikdramatik. Harald är verksam som gitarrist och sångare i folkmusikgruppen JAERV och frigrupperna genialteatern och My Dear Quartet samt har samarbetetat med flera konstellationer i Göteborg som Vocal Art Ensemble, sångensemblen Amanda och Utomjordiska. Sedan avslutad utbildning har Harald undervisat i musikalisk kommunikation och musikdramatik på HSM och scenframställning och musikalteater på Balettakademiens yrkesutbildning där han även regisserat flera sceniska körföreställningar. 

Mer om dagen
Samling med fika kl 9.30
Lunch kl 12.15-13.15
Vi bjuder på fika, men lunch sker på egen hand. Det finns flera lunchrestauranger inom gångavstånd. 
Dagen avslutas kl. 15.30

Max antal deltagare per tillfälle är 25 personer

Fortbildningen genomförs i samverkan med Musikskolan i Vänersborg.