Digitala verktyg för kör - Fortbilda dig i Tidaholm eller Göteborg

Ny teknik kan utveckla vår metodik - Digitala verktyg för kör

Fortbilda dig i Tidaholm eller i Göteborg - anmäl dig till den plats som passar dig bäst. Anmäl dig till ett tillfälle.

Hur kan den tekniska utvecklingen hjälpa mig i mitt körarbete? Ny teknik kan innebära oanade möjligheter för oss som pedagoger och körsångare.

I den här fortbildningen visar vi digitala verktyg som gör det lättare för dina körsångare att lära sig stämmorna, träna rösten, gehöret och notläsningsförmågan.

Du får också chansen att lära känna ScorX – ett digitalt notbibliotek som innehåller körmusik där du ser noten digitalt på din dator, läsplatta eller smartphone samtidigt som du kan lyssna på stämmorna separat i en interaktiv mixer. Du träffar Jonas Nyström och Lillemor Bodin Carlson som båda arbetar aktivt med ScorX och annan generell metodutveckling för kör.

Mer om ScorX
https://vimeo.com/97430871

Om pedagogerna

Lillemor Bodin Carlson
Musik/sånglärare med examen från KMH och Piteå musikhögskola. Har lång erfarenhet av sångundervisning för alla åldrar, körledare för barn-/ungdoms-/dam-/blandad kör, skapande verksamhet som Write an Opera och scenisk kör. Lillemor är sedan 2013 projektledare för Körakademin som skapar kompetenshöjande material för Sveriges körsångare.

Jonas Nyström
Musiker, arrangör, tonsättare, scorx-sångare och musikteoripedagog. Jonas initierade och utvecklade det webbaserade övningsverktyget för körsångare som nu drivs vidare av ScorX. Genom Körakademin har Jonas också skapat digitala resurser för körsångare som vill öka sina musikkunskaper, träna sin röst och notläsningsförmåga.

Mer om kvällen (18-21)

Start kl 18:00 och avslut kl 21:00.

Vi bjuder på fika.

Max antal deltagare per tillfälle är 25 personer

Vid frågor – kontakta Marit Zetterström, Körcentrum Väst

marit.zetterstrom@kulturivast.se

070 020 67 35

Fortbildningen ges i samverkan med Sensus.